dinsdag 27 maart 2012

Het prachtige weer van de afgelopen weken heeft me toch wel heel erg van het bloggen afgehouden, tijd voor een post vandaag dus. De tuin is op dit moment echt genieten want de magnolia staat in volle bloei. En er zitten al knoppen in de hortensia Endless Summer, super toch.En met de Pasen voor de deur wilde ik ook iets bijzonders maken voor op de salontafel. En dit is het geworden, een piepschuim ei helemaal beplakt met gedroogde hortensia blaadjes. Samen met wat klimop, hooi en een paar blauwe druifjes staat het erg leuk zo op een bord (al zeg ik het zelf).En ik vind niets fijner dan  's middags lekker in de tuin te gaan zitten en te handwerken. Ik ben met een hele mooie lichtblauwe DMC een abc aan het borduren.En ik heb van een mooie blauwe bloemetjes stof heel veel rondjes geknipt en die ben ik nu allemaal op en aan elkaar aan het naaien. Het moet een klein quiltje worden en ik geloof dat zo'n quiltje ook een speciale naam heeft maar eerlijk gezegd heb ik geen flauw idee. Ik weet wel dat het erg leuk is om te doen en je er een heel mooi apart resultaat mee krijgt.

Dit is op de achterkant van de stof

Ik heb er nu vier aan elkaar genaaid en als het zonnetje wat minder uitbundig gaat schijnen kruip ik weer achter mijn naaimachine om hiermee verder te gaan.

Geniet allemaal nog lekker van het zonnetje en hopelijk kruip ik ook weer wat meer achter de laptop om bij jullie op visite te komen,

lieve groetjes, Ingrid.

p.s.  ik vierde half maart mijn verjaardag en kreeg dit prachtige zelfgemaakte bloemstukje van mijn dochter, is het niet een plaatje......de schat.
donderdag 1 maart 2012

Bijna lente....

Zo, nu eerst even gezellig een post plaatsen, de maand Februari is voorbij gevlogen. Dat heeft alles te maken met carnaval natuurlijk. Er is altijd wat voorbereiding nodig,  heb mijn zoon van een nieuwe boerenkiel voorzien en twee sjaals gebreit (ook één voor dochter). Ook deed onze carnavalsclub mee met de kinderoptocht en de kinderen behaalden een verdienstelijke derde plaats! Maar ook na carnaval moeten we altijd weer even bijkomen (vooral bijslapen) en nu Oeteldonk weer  in ruste is is ook de lente niet ver weg meer, de eerste lentebloeiers laten zich al zien en zelf proberen we de boel buiten ook weer wat op te fleuren met primula's.


Ook na weken weer eens een bezoekje gebracht aan de kringloopwinkel, en daar een paar mooie spulletjes gevonden. Twee gebaksbordjes van Janneke Brinkman en een leuke mok en blik van Jet. Ik was weer helemaal blij met mijn vondsten.
Gezellig hoor al die kipjes in de keuken, en over kipjes gesproken, ik heb het Tilda kipje wat ik vorig jaar maakte ook van zolder geplukt en ze mag nu alvast in de lantaarn zitten samen met een paar eitjes. Over een paar dagen ga ik maar eens wat paastakken kopen om mijn seizoenstafeltje wat meer op te fleuren.En nu ga ik me lekker installeren op de bank, het huishoudelijk werk is al gedaan voor vandaag (alleen nog een boodschapje doen vanmiddag en de was opvouwen) dus tijd voor wat geblader in mooie Duitse tijdschriften die ik van mijn moeder kreeg (zij had ze weer van haar buurvrouw) en omdat ik het zo'n mooi blad vind heb ik zelf het nieuwste nummer gekocht. Het staat echt boordevol inspiratie!En na twee keer twee meter sjaal gebreit te hebben had ik weer echt behoefte aan het fijne borduurwerk. Mijn sneeuwpoppen stitcherie voor de quilt Winter Wonderland is zo'n heerlijk werkje om mee bezig te zijn, ik denk dat ik hier van de zomer gewoon mee doorga want ik hoop zo dat hij komende winter op een mooi plekje in de woonkamer hangt.
Wens jullie nog een heerlijke week en alvast een zonnig weekend.

Tot gauw, liefs Ingrid.