woensdag 9 januari 2013

Early morning…

Het valt niet mee om ‘s morgens weer vroeg op te staan, het lijkt wel midden in de nacht en toch staat de wekker op 7 uur. Gelukkig is het in de keuken al gezellig want manlief ging om 6.15 uur de deur al uit. Om 8 uur zitten zoon en dochter op de fiets op weg naar school en bedenk ik dat de keuken wel eens een flinke poetsbeurt kan gebruiken en dus haal ik één voor één de kastjes leeg, maak ze schoon en zet alles weer netjes terug. Heerlijk gevoel als alles weer op z’n plek staat.

jan2013 002

jan2013 001

jan2013 003

Tijd voor een beker warme chocolademelk in de mok die ik kocht bij de kringloop, eigenlijk… wat nu in het hoekje op het aanrecht staat heb ik ooit eens bij de kringloop gevonden. Ik kom er graag zoals je ziet. Ik heb er een lekker zelfgemaakt kokosbolletje bij. Het recept is het gemakkelijkste wat je ooit hebt gemaakt en ook nog eens glutenvrij wat voor mij erg belangrijk is (zo blijkt).

Recept: 250 gram kokosrasp; 250 gram suiker; 3 eieren en 1 eierdooier. Meng dit goed door elkaar en maak er niet al te grote bolletjes van  (ze zetten nog een beetje uit tijdens het bakken) en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Verwarm van te voren de heteluchtoven voor op 180 graden Celsius en bak de bollen ongeveer in 20-25 minuten gaar of tot ze er mooi goudbruin uitzien. Even laten afkoelen en dan smullen maar.

jan2013 006

jan2013 007

‘s Middags is het tijd om gezellig verder te gaan met haken aan mijn Granny deken, langzaam maar zeker groeit hij steeds groter. Er zitten al behoorlijk veel draadjes aan om afgehecht te worden maar dat komt wel een andere keer. De mand vond ik afgelopen zaterdag bij (jawel) de kringloop.

jan2013 009

jan2013 008

Tussendoor loop ik even naar zolder om de wasdroger aan te zetten en kijk ik even naar buiten. De windmolen die altijd gezellig staat te draaien ziet er nu maar troosteloos uit. Grijs en nat is het buiten, gauw loop ik weer naar beneden en zie het stapeltje stofjes dat op bed ligt.

jan2013 005

 

Een dekbedovertrek wat dochter echt niet meer wil (te roze), een wit laken, een oud gordijn, een lapje gekregen en een lapje gekocht op de markt voor een prikkie. Zonde eigenlijk om dit stapeltje zomaar weg te doen……als ik er nou eens allemaal kleine vierkante lapjes van knip en dat weer aan elkaar vast naai, misschien word het dan wel een hele mooie lappendeken waar iedereen graag onder kruipt deze winter. Ja, dat ga ik doen in het weekend, heel veel vierkante lapjes knippen.

jan2013 004

jan2013 010

Wens jullie nog een hele fijne week,

Liefs, Ingrid.