maandag 2 september 2013

Herfstbloemen en hexagonbloemen

 

Het wordt deze week dan nog wel tropisch warm maar toch zit ik al helemaal in de herfstsfeer. Er worden bolchrysanten gekocht en gezellig in een rieten mand gezet, hortensia bloemen worden afgeknipt om er vervolgens een mooie krans van te maken. Met een klein glaasje in het midden waar dan ‘s avonds een waxinelichtje in brand (de eerste van vele die gaan volgen). En met de bloemen van de pluimhortensia heb ik een schaal gevuld, heerlijk werkje om te doen. En ook de laatste rozenblaadjes worden verzameld en gedroogd, potpourri uit eigen tuin…met een paar druppels rozenolie ruikt het heerlijk.

september2013 003 september2013 011
september2013 008 september2013 001

 

Maar er word ook hard gewerkt aan de hexagonbloemen die nu allemaal een wit randje krijgen, lekker een kopje earl grey thee erbij en de middagen vliegen voorbij. Het gaat nog wel even duren voordat deze rand, die uiteindelijk om de Winter wonderland quilt word gezet, klaar is maar dat geeft niet. Ik zie het groeien en zie het al helemaal voor me hoe het eruit gaat zien, het enige wat ik moet hebben is geduld dan komt het op een dag allemaal goed.

september2013 004

september2013 007

 

Maar deze week ga ik vooral nog even genieten van het prachtig zomerse weer want voor je het weet begint de herfst echt. Niet dat ik dat erg vind want de herfst is absoluut mijn favoriete seizoen. Vooral als alles begint te verkleuren en de zon wat lager staat, het licht en de kleuren zijn dan zo mooi, echt genieten.

september2013 013

Ons kruidentuintje doet het erg goed en zelfs de bieslook heeft mooie en lekkere bloemen. En dan onze walnootboom, hij zit werkelijk afgeladen vol met noten en de eerste beginnen al te vallen. Maar snel de voorraad van vorig jaar opmaken want ik denk dat de oogst dit jaar alle eerdere jaren gaat overtreffen.

september2013 014

september2013 016 september2013 020

 

september2013 021

.Geniet van een mooie zomerse week,

liefs Ingrid.

6 opmerkingen:

 1. Oh, wat een heerlijke post, ben blij dat ik niet de enige ben die in herfstsfeer is beland, ondanks het heerlijke weer :)
  Fijne week, liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ingrid,
  Wat moet het heerlijk zijn om je eigen walnoten te oogsten... Ziet er prachtig uit.
  Ik heb inmiddels ook de eerste (3) bolchrysanten hoor, gekregen voor mijn verjaardag vorige week... Toch erg mooi, al wil ik zo graag de zomer nog even vasthouden. Maar dat gaan we deze week dan ook lekker doen, met goede temperaturen en nog wat heerlijke zon...
  Ik wens je een heel fijne week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En je hexagonbloemen vind ontzettend mooi, vergat ik nog even te zeggen...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De herfst wordt hier nog volop vermeden, wanneer ik bolchrysanten bij een tuincentrum zie staan word ik meteen humeurig hihi. De lente en de zomer zijn mijn seizoenen, het valt niet mee om het los te laten. Maar gelukkig wordt het de komende dagen nog heel mooi weer :-))!

  Fijne avond Ingrid!! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hihi,... sorrie,.. ik houd zo van de herfst!! Van mij mag het!~
  Mooie foto's!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh Ingrid , ik kan ook niet wachten tot het herfst wordt.We hebben een heerlijke zomer gehad, dat zie ik ook aan de prachtige foto's van je tuin, maar ik ben klaar voor de herfstkleuren hoor.
  Prachtig wordt je hexagonrand, mooi hoor.
  Liefs
  Er xx

  BeantwoordenVerwijderen