maandag 30 september 2013

Nog net september…

Tjonge, wat is deze maand omgevlogen en wat een leuke maand ook. Nou ja, niet alleen maar leuk natuurlijk maar daar kom ik straks op. Laat ik beginnen met de leuke dingen. We hebben deze maand heel wat ballonnen zien hangen want mijn zus en zwager vierden hun 25-jarig huwelijk. En hun dochter vierde haar 18de verjaardag, dubbel feest dus.

 

sept2013 009

En daar was dan afgelopen dinsdag ook nog eens de verjaardag van onze dochter, 14 jaar werd ze. En dat vierde ze afgelopen zaterdagavond gezellig met 8 vriendinnen en gistermiddag feesten we gewoon verder met opa’s, oma’s, ooms en tantes, nichtjes en neefjes en lieve buren met hun kinderen (de kindjes waar mijn dochter ook af en toe op past). We maakten het gezellig met ballonnen en herfstplantjes her en der, kaarsjes en heerlijke gebakjes.

sept2013 006

Ja, en zelfs het toilet werd gezellig gemaakt.

sept2013 010 sept2013 011

Er is deze maand ook een wat minder, zeg maar gerust verdrietig, besluit genomen want helaas hebben we na bijna  20 jaar onze stacaravan aan zee verkocht. En dat is gelijk de reden waarom ik deze maand ook echt niet aan bloggen toekwam, want oooh wat kan een mens zelfs in een caravan veel bewaren. En nu moet voor half oktober de hele boel leeg zijn en dit vergt best nog wat tijd, want tja… wat bewaar je nog en wat doe je weg. Maar goed daar komen we wel uit en we hebben de kinderen (en onszelf) al belooft dat we volgende zomer gaan huren op dezelfde camping om zo het leed wat te verzachten. En daarna zien we wel weer…

Op handwerkgebied is dus ook niet zoveel gedaan, hoewel ik nu wel één hexagonnen rand af heb.

sept2013 005

Wacht, ik hang het even aan de grote spiegel dan is het misschien iets beter te zien.

sept2013 002

sept2013 004

Ik ben erg blij met het resultaat tot nu en hopelijk gaan de andere randen iets sneller zodat er in december een iets grotere quilt dan vorig jaar aan de muur hangt.

Zo, dit was het weer even voor nu en ik hoop dat mijn dochter straks een smsje stuurt want vanmorgen is ze al vroeg op pad gegaan. Op schoolkamp om precies te zijn, zo’n 180km van huis, helemaal naar Friesland naar het plaatsje Heeg. Vind het superleuk voor haar maar ben toch ook blij als ze veilig aankomt en donderdag weer veilig thuis is (oooh die moeders toch hé).

Fijne week allemaal,

Liefs, Ingrid.

sept2013 007 sept2013 008

maandag 2 september 2013

Herfstbloemen en hexagonbloemen

 

Het wordt deze week dan nog wel tropisch warm maar toch zit ik al helemaal in de herfstsfeer. Er worden bolchrysanten gekocht en gezellig in een rieten mand gezet, hortensia bloemen worden afgeknipt om er vervolgens een mooie krans van te maken. Met een klein glaasje in het midden waar dan ‘s avonds een waxinelichtje in brand (de eerste van vele die gaan volgen). En met de bloemen van de pluimhortensia heb ik een schaal gevuld, heerlijk werkje om te doen. En ook de laatste rozenblaadjes worden verzameld en gedroogd, potpourri uit eigen tuin…met een paar druppels rozenolie ruikt het heerlijk.

september2013 003 september2013 011
september2013 008 september2013 001

 

Maar er word ook hard gewerkt aan de hexagonbloemen die nu allemaal een wit randje krijgen, lekker een kopje earl grey thee erbij en de middagen vliegen voorbij. Het gaat nog wel even duren voordat deze rand, die uiteindelijk om de Winter wonderland quilt word gezet, klaar is maar dat geeft niet. Ik zie het groeien en zie het al helemaal voor me hoe het eruit gaat zien, het enige wat ik moet hebben is geduld dan komt het op een dag allemaal goed.

september2013 004

september2013 007

 

Maar deze week ga ik vooral nog even genieten van het prachtig zomerse weer want voor je het weet begint de herfst echt. Niet dat ik dat erg vind want de herfst is absoluut mijn favoriete seizoen. Vooral als alles begint te verkleuren en de zon wat lager staat, het licht en de kleuren zijn dan zo mooi, echt genieten.

september2013 013

Ons kruidentuintje doet het erg goed en zelfs de bieslook heeft mooie en lekkere bloemen. En dan onze walnootboom, hij zit werkelijk afgeladen vol met noten en de eerste beginnen al te vallen. Maar snel de voorraad van vorig jaar opmaken want ik denk dat de oogst dit jaar alle eerdere jaren gaat overtreffen.

september2013 014

september2013 016 september2013 020

 

september2013 021

.Geniet van een mooie zomerse week,

liefs Ingrid.