zaterdag 14 februari 2015

Bijna carnaval

Wat ik zoal doe vlak voor carnaval?  Ik zorg dat het in huis netjes is en alle boodschappen gedaan  zijn  zodat mijn ouders hier gezellig kunnen logeren en van het carnavalsfeest kunnen genieten. Ik maakte leuke hoekjes in huis en waste mijn doopjurkje uit zodat het op een mooi plekje in de logeerkamer kan hangen.


 Mijn moeder maakte mijn doopjurkje zelf van haar trouwjurk, vroeger was dat heel gewoon zei ze.
Ik vind hem nog steeds zo schattig.


 En ik borduurde nog een paar kleine borduurtjes voor in de letterbak. Ik ben bang dat ik jullie hier nog heel lang mee ga vervelen want ik heb nu 12 borduurtjes gemaakt en de letterbak telt 120! vakjes. Ik heb dus nog heel wat te borduren en jullie te showen natuurlijk.Om voor wat afwisseling te zorgen wilde ik ook een groter borduurwerk beginnen. Ik bestelde de 
 'Antoinette' en die had ik snel binnen. Het linnen dat ik wilde hebbben bestelde ik ergens anders maar was helaas niet op voorraad, dus daar moet ik op wachten en het kan wel drie weken duren jammer genoeg. Ik wilde toch iets beginnen dus zocht ik op Printerest naar iets moois en daar ben ik intussen mee begonnen. Allemaal in deze mooie kleur blauw (DMC 160). Hij is lang niet zo groot als de 'Antoinette' dus als deze af is hoop ik dat het linnen binnen is en ik aan een nog groter project kan beginnen. De 'Antoinette' telt maar liefst 22 alfabetten. 


Wil je weten hoe de 'Antoinette' eruit ziet dan kun je hier en hier klikken. Dankjewel Jeanet en Simone voor de inspiratie.
Het weer is inmiddels wat somberder geworden hier dus een kaarsje branden is wel zo gezellig.
Wens jullie een fijn weekend en voor diegene die ook carnaval vieren,

Veel Plezier!!Liefs, Ingrid.

vrijdag 6 februari 2015

Op mijn dienblad


In huis staan her en der wat dienblaadjes. Ze staan gezellig vol met allerlei borduurtjes en spulletjes die ik vond bij de kringloop of die ik kreeg van lieve mensen.
Zoals jullie zien heb ik de knoop doorgehakt en gaan de borduurtjes voor de letterbak in het blauw geborduurd worden. Ik maakte er weer vier bij deze week en het is ontzettend leuk om hier mee bezig te zijn. In borduurboeken, printerest en eigen voorraad zoek ik naar lieve kleine borduurtjes. Het is nog moeilijk kiezen want er is zoveel moois te maken.

 Een lief tafereeltje van een meisje met haar hondje.Een mooi vogeltje.Letters in de vorm van een hartje met daartussen in lichtblauw LOVE.En vier kleine hartjes. Op een tafeltje in de huiskamer staat ook een dienblad met gezellige spulletjes. Naast het dienblad dit mooie bord met gebakje. Het bord kreeg ik ooit van mijn moeder en het gebakje was een vondst bij de kringloop.Ook de twee kleine gebakjes vond ik bij diezelfde kringloop en stopgaren kaartjes en knoopjes kreeg ik van mijn moeder. Gelukkig heeft ze veel dingen bewaard van vroeger en ze weet dat ik dit soort dingen erg mooi vind dus verrast ze me telkens met deze lieve spulletjes.
Fijn weekend, 
liefs Ingridx.