woensdag 29 april 2015

Druk met opruimen...

Eindelijk even tijd om een post te maken. We zijn de afgelopen maand zo druk geweest in en om ons huis. Spullen uitzoeken... naar de kringloop brengen...nog meer spullen wegdoen...alles wat echt kapot is naar de stort brengen...ja we zijn er maar druk mee. En omdat het eigenlijk wel lekker loopt zo heb ik bewust even een kleine blogbreak genomen. En als je zo bezig bent kom je natuurlijk ook allemaal dingen tegen die je een beetje vergeten was of gewoonweg kwijt....hihi.
Zoals mijn verzameling kleine boekjes, ik heb al een hele doos vol van Jill Barklem bijvoorbeeld, maar ook van Beatrix Potter, zo leuk.

En laat ik nou ook de patronen terugvinden van deze leuke eierdopjes van vilt. Vond ze toen al zo leuk en waarom ik ze nog niet gemaakt heb??? Geen idee. Toch maar eens wat vilt meenemen de volgende keer als ik bij de stoffenwinkel ben.

Na al het opruimen is er gelukkig 's avonds toch nog wat tijd om een paar borduur steekjes te zetten. Mijn letterbak project ligt momenteel even stil want hoewel ik echt dacht dat ik genoeg stof had voor dit project is dit toch niet het geval. Ik heb nu stof bijbesteld maar ze konden mij niet zeggen hoelang het zou duren voordat het binnen is.  En tja, omdat ik nog genoeg linnen heb liggen, toch maar een nieuw klein projectje gestart in het blauw.
Het is ook een ABC met rozen erbij, zo mooi ook.

En zo moet het er dan uitzien als hij helemaal af is. Niet zo'n hele goede foto maar dan hebben jullie een idee.Maar aan de 'Antoinette' word ook lekker doorgewerkt, zie hier de vorderingen tot nu toe. En aan mijn banner foto is ook goed te zien hoever ik nu ben. Vind het echt steeds mooier worden.Ik hoop dat ik weer wat meer tijd kan vrijmaken om bij jullie op blog visite te komen. We zijn al een heel eind gevorderd in huis qua opruimen maar we zijn er nog niet. Nog even doorzetten en dan kunnen we genieten van een ontrommelt huis....heerlijk.

Wens jullie een heerlijke dag, hier schijnt het zonnetje...ik hoop bij jullie ook.

Liefs, Ingrid.

vrijdag 3 april 2015

Kerstkonijntje of Paashaasje

Nu het bijna Pasen is vind ik het leuk om wat paasdecoraties neer te zetten. Vroeger kocht ik een paastak en hing er veel eitjes in. Maar nu snuffel ik van alles bij elkaar wat ik zoal in huis heb en met wat zelfgemaakte spulletjes ontstaan er vanzelf leuke hoekjes.
Dit konijntje maakte ik een paar jaar geleden voor de kerst maar nu mag hij voor paashaasje spelen.
Op een schaal wat hooi gelegd en met wat eitjes erbij staat het gezellig op een tafeltje.


Ook maakte ik een nieuw paasborduurtje in rood en roze. Hier een geurzakje van gemaakt...mmmh het ruikt heerlijk. De etagière vond ik eens bij de kringloop en de vilten huisjes maakte ik ook lang geleden. 
Her en der nog wat spulletjes op zolder gevonden en dit staat nu op de side-table.Ook wil ik nog even de vorderingen laten zien van mijn 'Antoinette'. Ik ben nu bij het vierde alfabet en ik vind het zelf zo mooi worden. Het is heerlijk om hieraan te borduren wat ik vooral 's avonds doe. Overdag ben ik bezig met de 'voorjaarsschoonmaak' (lees opruimen en uitzoeken van spullen).
Deze maand hoop ik nu eens alle kastjes en laatjes in huis ontrommeld te hebben.
Maar voor nu wens ik jullie allemaal alvast fijne Paasdagen.


Liefs, Ingrid.