dinsdag 12 juli 2016

Haken in de tuin...

Het is volop genieten in de tuin. Het is dan misschien niet de zomer die we qua weer allemaal wensen met veel zonneschijn en hoge temperaturen. Maar het is voor de tuin erg groeizaam weer. Er staat zoveel  uitbundig te bloeien...de rozen, de hortensia's en deze lavatera. Ooit als zaad gekregen van mijn moeder en nu bloeit het prachtig op verschillende plekken in de tuin. En het is een gezoem van jewelste want de vele bloemen zijn favoriet bij de bijen.



 Achter in de tuin is hij ook opgekomen maar door de harde regenbuien en wind is hij daar wat horizontaler gaan groeien. 



 De trosroosjes zijn gewoon topzwaar van de vele knoppen en bloemen die ze dragen, ik heb ze met bamboestokken ondersteunt want het is zonde als alles op de grond komt te liggen.





Het is heerlijk om veel buiten te zitten in de tuin (zodra het droog is) en te genieten van al wat bloeit en groeit maar ik heb ook graag een handwerkje in mijn handen en mijn oog viel afgelopen week op deze mooie wol. Inmiddels ben ik begonnen er een grote granny deken van te haken. Ik vind de kleur zo mooi en merk ook dat ik steeds meer groene accessoires koop voor in huis. Zo kocht ik laatst ook een fleece dekentje voor op de bank en kaarsen voor op de tuintafel in deze kleur. Mijn andere projecten lopen natuurlijk ook gewoon door maar bij het haken hoef ik niet zoveel na te denken, het gaat eigenlijk vanzelf en dan groeit de deken ook als vanzelf...






En nu zit ik dus heerlijk in mijn tuinstoel met een mooi uitzicht op de tuin, een kopje thee erbij en met mijn haakwerkje in mijn handen.


Laat de zomervakantie maar beginnen....en
ik wens jullie allemaal een heerlijke zomer toe.
Liefs, Ingrid.
xxx.