zaterdag 19 januari 2013

Mijn winterdagen…

Het winterzonnetje gluurt over de schutting en ik maak me klaar om aan het werk te gaan. Warme waterdichte bergschoenen aan, een warme winterjas, vingerloze handschoenen en deze postbezorger kan beginnen. Met de fiets is het nu niet te doen dus ik pak mijn posttas en begin aan de eerste ronde.

januari2013 021

januari2013 017

Het zonnetje laat de sneeuw toch iets smelten maar omdat het overdag ook vriest krijg je prachtige sneeuwrandjes. Het lijkt wel kant zo mooi.

januari2013 025

‘s Middags als alle post eindelijk weer na lang geploeter door de sneeuw in de brievenbussen ligt wil dochter graag een rondje om de plas gaan lopen. We pakken ons goed in want de wind maakt het nu toch wel erg koud buiten. Onherkenbaar door mutsen en sjaals wandelen we richting de plas om de ‘rode koeien ‘ te zoeken. Geen idee hoe deze runderen heten dus hebben we ze maar zo genoemd. En ja hoor, na even zoeken komen er plotseling 2 naar ons toelopen. Ze breken met hun neus het ijs open en drinken van het koude water brrrr……

IMAG0508

IMAG0509

IMAG0512

IMAG0514

IMAG0517

Wat zijn ze mooi en helemaal niet schuw, op nog geen 2 meter afstand lopen ze langs ons heen terug naar de rest van de kudde die 50 meter verderop staat. We lopen terug naar huis waar de warmte wacht en 324 lapjes stof. Die ga ik deze week eens gezellig achter de naaimachine aan elkaar zetten.

januari2013 008

 

Op de terugweg naar huis liepen we even langs de bloemenwinkel om na al die kou wat lente naar binnen te halen. Het lopertje maakte ik in een handomdraai en de side-table ziet er kleurig en fleurig uit. Helemaal wat ik nodig heb nu met deze winterdagen.

januari2013 027

 

januari2013 028

 

januari2013 029

 

januari2013 031

Wens jullie een fijn weekend en tot een volgende winterdag, geniet ervan….

Liefs, Ingrid.

5 opmerkingen:

 1. Je foto's zien er schitterend uit. Je rode koeien zijn volgens mij Schotse hooglanders. Liefs Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ingrid,
  Ja, ik denk ook dat het Schotse Hooglanders zijn hoor, die lopen hier in de buurt ook in een bos rond. Indrukwekkend mooi vind ik ze...
  Je lopertje is echt helemaal schattig en met die rose gerbra's staat het heel vrolijk. En ik zie dat je van de lapjes dus inderdaad allemaal mooie kleine lapjes hebt geknipt; 324 nog wel, dat wordt nog een hele klus om ze allemaal aan elkaar te maken. De quilt die ik afgelopen zomer maakte bestond uit 168 lapjes van 10 x 10 cm en dat maakte al een quilt van 120 x 140 cm, dus dit gaat een heel grote worden...
  Heel mooi zijn je lapjes en ik ben heel benieuwd naar het resultaat.
  Ik wens je een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als postbezorger heb je nu het meest ideale weer, ook de komende dagen wordt er weer de nodige sneeuw verwacht. Ik ben benieuwd naar je quilt, de combinatie van stoffen is veelbelovend!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's Ingrid en wat hebben jullie al veel sneeuw, het begint hier net pas een beetje echt te sneeuwen.De stofjes zijn ook prachtig..
  Liefs en een fijne zondag verder
  Erna x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hay lieverd,

  Ohhh...wat fijn dat we met jou en je dochter mee mogen lopen,
  deze wandeling doe me echt goed hoor...
  Ik geniet van jullie gezelschap en wat zijn de rode koeien mooi!

  Ja en dan je schitterende lapjes in lieve kleurtjes,
  en je mooie gebra's in het roze...

  Ingrid bedankt voor je prachtige wandeling..ik heb ervan genoten.

  Liefs,
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen