zondag 30 oktober 2011

Heerlijke herfstvakantie…

Wat was het toch een heerlijke week afgelopen week, even geen wekker die afgaat om 7.00 uur ‘s morgens, maar gewoon lekker uitslapen. Het huishouden op een laag pitje en lekker een beetje aanrommelen. In de tuin hebben we lekker kunnen opruimen want de blaadjes beginnen nu toch wel snel van de bomen af te vallen. Gelukkig is er nog genoeg moois om van te genieten want de Dahlia’s blijven maar bloemen geven.

 

PA290061 PA290059
PA290062 PA290060

 

Ook lekker geknutseld met jongste want ze begint ook al gezellig met naald en draad met moeders mee te doen. En omdat we allebei dol zijn op heksjes en pompoenen kon het natuurlijk niet uitblijven dat we voor Halloween iets leuks hebben gemaakt. Een soort pompoenhoofd popjes (beetje sneeuwpopjes met hun wortelneusjes), zo leuk om samen hier mee bezig te zijn.

PA290070 PA290066

 

PA290069

 

Heel gezellig staan ze nu samen op het Halloweentafeltje, samen met de andere spulletjes die in de loop der jaren zijn verzameld of zelf zijn gemaakt. De foto’s maakte ik ‘s avonds want dan ziet dit tafereeltje er wel heel erg schattig uit vinden wij.

PA290074 PA290072
PA290079 PA290078

 

 

Ook laat ik jullie nog even mijn vorderingen zien van de Winter wonderland quilt. En ik ben zo blij dat ik mijn eerste blok af heb. Ben echt zo blij met het resultaat! Had dit dus nog nooit eerder gedaan met driehoeken enzo en ik heb het maar één keer hoeven uithalen omdat ik de hoeken niet mooi kon krijgen. Maar nu ben  ik helemaal in mijn nopjes. Best moeilijk eigenlijk en dit was volgens mij nog niet eens zo’n moeilijk patroon. Maar goed, tot nu toe ben ik tevreden.

PA300080

 

Ook mijn stitcherie schiet al weer aardig op. Dit is één van de grotere stitcheries en zo’n schatje ook weer om te maken.

PA300081 PA300082

 

PA300084

 

Ga nu weer gauw met manlief de keuken in want ter afsluiting van de herfstvakantie komen mijn schoonouders straks gezellig mee eten. En na veel problemen met internet afgelopen weken lijkt de provider er nu echt iets aan gedaan te hebben dus kom ik morgen weer gezellig bij jullie langs.

Een fijne start van de nieuwe week, liefs Ingrid.

6 opmerkingen:

 1. Wat fijn te lezen dat jullie zo'n heerlijke Herfstvakantie hebben gehad. En wat heb je weer een prachtige dingen gemaakt lieve Ingrid. Leuk zo samen met je dochtertje. Je Haloweentafel ziet er prachtig uit.
  Ook je eerste blok van je quilt is zo mooi geworden, wat heerlijk dat dit zo goed gelukt is.
  Voor straks smakelijk eten, een gezellige afsluiter van een mooie vakantie.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk hé zo'n weekje vrij. Lekker aanrommelen en wat dingetjes freubelen. Mooie stichtery.

  Groetjes
  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om zo samen met je dochter bezig te zijn! En het resultaat mag er zijn hoor... wat een gezellig Halloween hoekje hebben jullie gemaakt.
  Je winterwonderland blijf ik natuurlijk geweldig vinden. Welke stof gebruik jij nou als ondergrond voor de stitchery's? Je blok ziet er heel netjes uit hoor!!
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een mooie foto`s van je tuin
  Je winterwonderland zit ik al een paar dagen te bewonderen en vorige week heb ik dan ook het patroon besteld en zaterdag viel het door de brieven bus .Maar eerst mijn muizen afmaken
  fijne week ,groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hay lieve meiske,

  Geweldig die herfstfoto's...wat is de natuur nu toch mooi hé in de herfst?

  En wat heb je een leuke spulletjes gemaakt..lekker creatief...
  Het borduurwerk vindt ik erg mooi...en te schattig voor woorden vindt ik het kleine geborduurde egeltje in het ronde lijstje zo snoezig!

  Wil je nog bdanken voor je lieve berichtje op mijn blog...het is enig om van jou een berichtje te krijgen..

  Wil je alle liefs wensen,
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat klinkt als een heerlijke geniet week.

  Liefs, Sas

  BeantwoordenVerwijderen