donderdag 1 maart 2012

Bijna lente....

Zo, nu eerst even gezellig een post plaatsen, de maand Februari is voorbij gevlogen. Dat heeft alles te maken met carnaval natuurlijk. Er is altijd wat voorbereiding nodig,  heb mijn zoon van een nieuwe boerenkiel voorzien en twee sjaals gebreit (ook één voor dochter). Ook deed onze carnavalsclub mee met de kinderoptocht en de kinderen behaalden een verdienstelijke derde plaats! Maar ook na carnaval moeten we altijd weer even bijkomen (vooral bijslapen) en nu Oeteldonk weer  in ruste is is ook de lente niet ver weg meer, de eerste lentebloeiers laten zich al zien en zelf proberen we de boel buiten ook weer wat op te fleuren met primula's.


Ook na weken weer eens een bezoekje gebracht aan de kringloopwinkel, en daar een paar mooie spulletjes gevonden. Twee gebaksbordjes van Janneke Brinkman en een leuke mok en blik van Jet. Ik was weer helemaal blij met mijn vondsten.
Gezellig hoor al die kipjes in de keuken, en over kipjes gesproken, ik heb het Tilda kipje wat ik vorig jaar maakte ook van zolder geplukt en ze mag nu alvast in de lantaarn zitten samen met een paar eitjes. Over een paar dagen ga ik maar eens wat paastakken kopen om mijn seizoenstafeltje wat meer op te fleuren.En nu ga ik me lekker installeren op de bank, het huishoudelijk werk is al gedaan voor vandaag (alleen nog een boodschapje doen vanmiddag en de was opvouwen) dus tijd voor wat geblader in mooie Duitse tijdschriften die ik van mijn moeder kreeg (zij had ze weer van haar buurvrouw) en omdat ik het zo'n mooi blad vind heb ik zelf het nieuwste nummer gekocht. Het staat echt boordevol inspiratie!En na twee keer twee meter sjaal gebreit te hebben had ik weer echt behoefte aan het fijne borduurwerk. Mijn sneeuwpoppen stitcherie voor de quilt Winter Wonderland is zo'n heerlijk werkje om mee bezig te zijn, ik denk dat ik hier van de zomer gewoon mee doorga want ik hoop zo dat hij komende winter op een mooi plekje in de woonkamer hangt.
Wens jullie nog een heerlijke week en alvast een zonnig weekend.

Tot gauw, liefs Ingrid.

7 opmerkingen:

 1. Wat een leuke dingen laat je zien Ingrid. Een heel sfeervol logje.
  De gebaksbordjes van Janneke Brinkman zijn helemaal super. Soms snap je niet dat mensen zoiets moois wegdoen.
  Genietze.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie hebben geloof ik wel een geslaagd carnaval gehad......en ...al een beetje bijgekomen??
  Wat is het toch heerlijk he om te snuffelen in de kringloop en dan thuis helemaal blij zijn met je "nieuwe" aanwinsten.
  Je hebt weer leuke dingen gescoord....

  Groetjes Grietje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bezoek aan de kringloop was de moeite wel waard zeg, wat heb je leuke aankopen gescoord. Je komt er al lekker mee in Paas- en voorjaarsstemming!

  Ik wens je een gezellige avond! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een gezellige post Ingrid, heb het met plezier gelezen.

  liefs Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. MOOIE BORDJES EN MOOI VROLIJKE POST OOK!

  FIJN WEEKEND,

  MIRANDA

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke lentesfeer vind ik hier op je blog. Maar je hebt gelijk... overal komen de crocusjes al uit de grond en sommige struiken zitten al vol knoppen zag ik vanmiddag.
  Wat wordt je winter-wonderland mooi!!!!! En waarom zou je ook niet doorgaan in de zomer? Wie weet krijg je het dan af en kan de quilt de volgende winter pronken in de kamer.
  liefs, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoi Ingrid
  hier ben ik ook weer eens ,ik vind je haan prachtig en je borduurwerk word al wat .Ik ben er nog niet aan begonnen nog geen tijd
  fijne week ,groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen