dinsdag 27 maart 2012

Het prachtige weer van de afgelopen weken heeft me toch wel heel erg van het bloggen afgehouden, tijd voor een post vandaag dus. De tuin is op dit moment echt genieten want de magnolia staat in volle bloei. En er zitten al knoppen in de hortensia Endless Summer, super toch.En met de Pasen voor de deur wilde ik ook iets bijzonders maken voor op de salontafel. En dit is het geworden, een piepschuim ei helemaal beplakt met gedroogde hortensia blaadjes. Samen met wat klimop, hooi en een paar blauwe druifjes staat het erg leuk zo op een bord (al zeg ik het zelf).En ik vind niets fijner dan  's middags lekker in de tuin te gaan zitten en te handwerken. Ik ben met een hele mooie lichtblauwe DMC een abc aan het borduren.En ik heb van een mooie blauwe bloemetjes stof heel veel rondjes geknipt en die ben ik nu allemaal op en aan elkaar aan het naaien. Het moet een klein quiltje worden en ik geloof dat zo'n quiltje ook een speciale naam heeft maar eerlijk gezegd heb ik geen flauw idee. Ik weet wel dat het erg leuk is om te doen en je er een heel mooi apart resultaat mee krijgt.

Dit is op de achterkant van de stof

Ik heb er nu vier aan elkaar genaaid en als het zonnetje wat minder uitbundig gaat schijnen kruip ik weer achter mijn naaimachine om hiermee verder te gaan.

Geniet allemaal nog lekker van het zonnetje en hopelijk kruip ik ook weer wat meer achter de laptop om bij jullie op visite te komen,

lieve groetjes, Ingrid.

p.s.  ik vierde half maart mijn verjaardag en kreeg dit prachtige zelfgemaakte bloemstukje van mijn dochter, is het niet een plaatje......de schat.
7 opmerkingen:

 1. piep

  mooi werk allemaal en die zon opslurpen maar, want einde van de week wordt het weer een trui kouder

  knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie dingen allemaal, ik zie dat je quiltje prachtig wordt. En wat vroeg al knoppen in de hortensia. Heerlijke weer even lekker van genieten.
  Fijne dag en groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig ei heb je gemaakt.....
  Ik geloof dat dit quiltje Cathedral Window heet. Mooi wordt het hoor.

  Prettige dag,
  Groetjes Grietje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er mooi uit hoor! Heerlijk om het borduren buiten in het zonnetje te kunnen doen!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo, crea bezig zeg. Als je het gewoon in de zon kan doen is het heerlijk he?
  Mooie creatie's heb je gemaakt.

  Geniet ook van de zon groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ingrid, ik kom hier via via op je mooie blog terecht en het ziet er heel gezellig uit allemaal.
  Nog gefeliciteerd met je verjaardag.
  Ik ga je volgen hoor,
  lieve groetjes, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen