zaterdag 14 februari 2015

Bijna carnaval

Wat ik zoal doe vlak voor carnaval?  Ik zorg dat het in huis netjes is en alle boodschappen gedaan  zijn  zodat mijn ouders hier gezellig kunnen logeren en van het carnavalsfeest kunnen genieten. Ik maakte leuke hoekjes in huis en waste mijn doopjurkje uit zodat het op een mooi plekje in de logeerkamer kan hangen.


 Mijn moeder maakte mijn doopjurkje zelf van haar trouwjurk, vroeger was dat heel gewoon zei ze.
Ik vind hem nog steeds zo schattig.


 En ik borduurde nog een paar kleine borduurtjes voor in de letterbak. Ik ben bang dat ik jullie hier nog heel lang mee ga vervelen want ik heb nu 12 borduurtjes gemaakt en de letterbak telt 120! vakjes. Ik heb dus nog heel wat te borduren en jullie te showen natuurlijk.Om voor wat afwisseling te zorgen wilde ik ook een groter borduurwerk beginnen. Ik bestelde de 
 'Antoinette' en die had ik snel binnen. Het linnen dat ik wilde hebbben bestelde ik ergens anders maar was helaas niet op voorraad, dus daar moet ik op wachten en het kan wel drie weken duren jammer genoeg. Ik wilde toch iets beginnen dus zocht ik op Printerest naar iets moois en daar ben ik intussen mee begonnen. Allemaal in deze mooie kleur blauw (DMC 160). Hij is lang niet zo groot als de 'Antoinette' dus als deze af is hoop ik dat het linnen binnen is en ik aan een nog groter project kan beginnen. De 'Antoinette' telt maar liefst 22 alfabetten. 


Wil je weten hoe de 'Antoinette' eruit ziet dan kun je hier en hier klikken. Dankjewel Jeanet en Simone voor de inspiratie.
Het weer is inmiddels wat somberder geworden hier dus een kaarsje branden is wel zo gezellig.
Wens jullie een fijn weekend en voor diegene die ook carnaval vieren,

Veel Plezier!!Liefs, Ingrid.

7 opmerkingen:

 1. Met carnaval ben ik niet opgegroeid en ik heb er ook niets mee. Maar ik zag vanmorgen de wagen al door het dorp rijden, dus blijkbaar zijn er anderen die het geweldig vinden en daar is ook niets mis mee. Ik wens je een super gezellig carnavalsweekend toe.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ingrid dear, your embroidery is always so beautiful and I really love the blue and white. I also adore your sweet little christening gown. I love that you still have it to hang in your home. Just the sweetest little gown. Have a great carnival my dear!
  sending love,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Ingrid,
  Je bent met een prachtig borduurwerk bezig. Een mooie kleur blauw ook!
  Ik wens je een fijne carnavalsweek samen met je ouders!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Och wat lief Ingrid, dat doopjurkje en dan nog wel gemaakt van
  de trouwjurk van je moeder, echt geweldig een pronkstukje om
  te koesteren. Wat jammer nou dat je een paar weken moet
  wachten voor je aan de "Antoinette" kan beginnen, wat een
  prachtig en groot werk is dat.

  Vind het borduurtje waar je nu mee bezig bent, het tussenmaatje
  zal ik maar zeggen, trouwens ook een heel fraai exemplaar worden

  En wat zien je nieuwe borduurtjes er weer FANTASTISCH mooi
  uit. Mij verveel je er geen moment mee hoor, laat maar heerlijk
  zien, ik geniet daar echt van om het allemaal te bekijken.

  Wens je samen met je ouders een heel fijn weekend toe,

  Liefs,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Ingrid,
  Ik heb ook helemaal niets met carnaval, en merk er dus niets van want hier wordt het niet overal zo gevierd...
  Wat een heerlijke borduurtjes, die voor je letterbak, mij verveel je daar niet mee hoor. Maar ook je grotere werk is prachtig. En die Antoinette zal straks helemaal prachtig worden... maar wat een werk...
  Ik wens je een heerlijke nieuwe week,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is dat doopjurkje schattig! Dat vindt je moeder vast erg leuk dat je er nog steeds zo blij mee bent. Het is ook echt een jurkje om van te blijven genieten hé?
  Jouw borduurtjes blijven iedere keer weer mooi hoor. ;-) Wel erg jammer dat je zo lang op het linnen moet wachten hé? Ik ben wel benieuwd wel linnen je genomen hebt maar dat zullen we vanzelf wel zien over een paar weekjes. Gelukkig verveel je je niet tot die tijd want je hebt tenslotte nog ruim 100 borduurtjes te gaan voor je letterbak!
  Het grotere werk is ook erg mooi trouwens. Ik ben gek op die grijzige kleur blauw hoor!
  Liefs, Jolanda xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een lief schattig doopjurkje en dat je het nog hebt, mijn moeder had er ook 1 gemaakt , maar waar die is ?? Dit borduurwerk wordt ook gaaf zeg , prachtig die kleur ! Nog even wachten op het grotere werk, succes ermee !!

  Groetjes Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen