maandag 16 maart 2015

16 maart....mijn verjaardag


Vandaag ben ik jarig, 47 alweer....waar blijft de tijd.
De foto is gemaakt in 1971, ik werd toen 3 jaar. Ik vind dit nog steeds zo'n schattige foto met dat feesthoedje op.


Zondag vierde ik mijn verjaardag met ons gezin, mijn ouders en mijn schoonvader.
Mijn man had een heerlijk buffet gemaakt en iedereen zat heerlijk te smullen. Ik ben ook enorm verwent met wel 3 hortensia's, twee roze en een blauwe. Twee prachtige lantaarns en heerlijke douche producten en een lunch bon.  Het was echt een supergezellige dag en ik heb zooo genoten.

Iedereen bewonderde mijn 'Antoinette' die ik in het oud roze met rode accenten aan het borduren ben. Ja, ik heb de knoop nu echt doorgehakt en wil jullie erg bedanken voor jullie lieve adviezen.


Het DMC garen heb ik op een klosje gewikkeld om er gemakkelijk een draad af te kunnen knippen, het schaartje past er mooi bovenin. Ik zit anders zo snel in de knoop. Het lint kocht ik laatst bij een grote stoffenwinkel en mijn oog viel meteen op deze rode konijntjes, zo lente-achtig en schattig.


Tot nu toe heb ik dit geborduurd aan de 'Antoinette'  en het is nu al verslavend merk ik. Elk vrij minuutje ga ik even zitten met dit mooie handwerk op schoot, heerlijk ontspannen met naald en draad.


De komende tijd zal ik me niet vervelen, ik moet alleen niet vegeten ook met mijn kleine blauwe borduurtjes verder te gaan voor de letterbak. Ik heb er nog één bijgemaakt afgelopen week maar die laat ik een volgende keer zien.Ik wens jullie een fijne week, het belooft heerlijk lenteweer te worden, mmmh...
.....genieten maar.

Liefs, Ingrid.


zaterdag 7 maart 2015

Mooie terrine gekregen en een vraagje...


Na een paar weken flink de griep te hebben gehad en daarna nog een heftige migraine aanval kan ik nu eindelijk zeggen dat ik weer beter ben. Tjonge jonge wat kan een mens zich beroerd voelen. Maar gelukkig is alles achter de rug en kan ik weer genieten van het heerlijke weer buiten en misschien morgen lekker in de tuin zitten en het lente zonnetje op mijn gezicht voelen.
Deze mooie terrine vonden mijn ouders bij de kringloop, is het geen plaatje? Ben er zo blij mee!
Hij staat te pronken in het achterraam samen met wat andere blauwe spulletjes.Zo'n lief en schattig blauw bloemetje. Ben erg blij met mijn vensterbank, alleen buiten nog wat opruimen en we kunnen ook weer heerlijk genieten van de tuin.


Heb de afgelopen weken niet zo veel meer geborduurd. Het "kleine" ABC borduurtje had ik net af voordat ik ziek werd dus die kan ik jullie nu laten zien. Het is zo mooi geworden met dit blauwe DMC garen (nr.160). 
Nu alleen nog even kijken hoe ik het ga afwerken, misschien nog een rand eromheen borduren, of inlijsten of een mooi kantje eromheen? Nog even over nadenken....
Waar ik ook nog even over na moet denken is de 'Antoinette'. Ik heb inmiddels het borduurlinnen binnen en ook het garen. Ben er voorzichtig mee begonnen maar de twijfel over de kleur sloeg toch toe. Op zich vind ik het best mooi zo maar of dat ook nog zo is als hij af is?  Staat het dan in deze kleur wel mooi als het aan de muur hangt? Onze huiskamer heeft veel oud roze en rood dus is het dan niet verstandiger om in deze kleuren verder te gaan?  De blauwe spulletjes die ik heb zijn voornamelijk serviesgoed en staat meer achter in onze woonkamer.Het andere hoekje toch maar even begonnen in oud roze en dit is toch ook wel erg mooi.
Pffft... af en toe word ik echt niet goed van mijn eeuwige kleuren twijfel, zucht...
Op dit moment heb ik de lap even aan de muur gespeld om te kijken hoe ik er over een paar dagen over denk en dan hak ik echt de knoop door want het is zoooo leuk om hier mee bezig te zijn.Een vraagje dus:
Wat vinden jullie? Blauw.... of oud Roze.....


Een fijn en zonnig lente weekend allemaal, ga gauw bij jullie bijlezen.

Liefs, Ingrid.