zondag 30 oktober 2011

Heerlijke herfstvakantie…

Wat was het toch een heerlijke week afgelopen week, even geen wekker die afgaat om 7.00 uur ‘s morgens, maar gewoon lekker uitslapen. Het huishouden op een laag pitje en lekker een beetje aanrommelen. In de tuin hebben we lekker kunnen opruimen want de blaadjes beginnen nu toch wel snel van de bomen af te vallen. Gelukkig is er nog genoeg moois om van te genieten want de Dahlia’s blijven maar bloemen geven.

 

PA290061 PA290059
PA290062 PA290060

 

Ook lekker geknutseld met jongste want ze begint ook al gezellig met naald en draad met moeders mee te doen. En omdat we allebei dol zijn op heksjes en pompoenen kon het natuurlijk niet uitblijven dat we voor Halloween iets leuks hebben gemaakt. Een soort pompoenhoofd popjes (beetje sneeuwpopjes met hun wortelneusjes), zo leuk om samen hier mee bezig te zijn.

PA290070 PA290066

 

PA290069

 

Heel gezellig staan ze nu samen op het Halloweentafeltje, samen met de andere spulletjes die in de loop der jaren zijn verzameld of zelf zijn gemaakt. De foto’s maakte ik ‘s avonds want dan ziet dit tafereeltje er wel heel erg schattig uit vinden wij.

PA290074 PA290072
PA290079 PA290078

 

 

Ook laat ik jullie nog even mijn vorderingen zien van de Winter wonderland quilt. En ik ben zo blij dat ik mijn eerste blok af heb. Ben echt zo blij met het resultaat! Had dit dus nog nooit eerder gedaan met driehoeken enzo en ik heb het maar één keer hoeven uithalen omdat ik de hoeken niet mooi kon krijgen. Maar nu ben  ik helemaal in mijn nopjes. Best moeilijk eigenlijk en dit was volgens mij nog niet eens zo’n moeilijk patroon. Maar goed, tot nu toe ben ik tevreden.

PA300080

 

Ook mijn stitcherie schiet al weer aardig op. Dit is één van de grotere stitcheries en zo’n schatje ook weer om te maken.

PA300081 PA300082

 

PA300084

 

Ga nu weer gauw met manlief de keuken in want ter afsluiting van de herfstvakantie komen mijn schoonouders straks gezellig mee eten. En na veel problemen met internet afgelopen weken lijkt de provider er nu echt iets aan gedaan te hebben dus kom ik morgen weer gezellig bij jullie langs.

Een fijne start van de nieuwe week, liefs Ingrid.

woensdag 19 oktober 2011

Beautiful beachwalk and three stitchery’s finished.

 

Afgelopen weekend waren wij aan het genieten van het prachtige weer. Het laatste weekend dat de camping open was en dus voor ons de hoogste tijd om alles winterklaar te gaan maken. We hebben veel schoongemaakt en opgeruimd maar het was zo’n mooi weer dat een strandwandeling niet mocht ontbreken.

PA150038 PA150032
PA150034 PA150037

 

Het was zo heerlijk rustig op het strand, echt genieten… en omdat het laag water was konden we (dochter en ik) heel veel mooie schelpen zoeken.

PA150040

 

De afgelopen weken heb ik ook fijn aan mijn stitcherie’s kunnen werken van de quilt Winter Wonderland. Ik heb nu ook een fijne lamp zodat ik ‘s avonds ook heel wat steekjes kan maken.

PA190047 PA190046

 

Zo leuk om het nu echt te zien groeien en ik heb er nu goede hoop op dat de quilt misschien wel eerder af komt dan ik had verwacht.

PA190045

 

Heb ook al wat stofjes gekocht om de blokken die eromheen komen te gaan maken. Volgende week is het hier herfstvakantie en naast een paar mooie boswandelingen ga ik ook zeker een blok proberen te maken.

Wens jullie allemaal nog een heerlijke week.

 

PA190041 PA090010

 

Liefs, Ingrid.

donderdag 6 oktober 2011

Hello and a warm welcome.Hallo allemaal, en welkom op mijn blog Muggensteekjes.
Ik ga deze blog nieuw leven inblazen en zal het hier vooral hebben over mijn creatieve hobbys.

Een droom van mij is om nu eindelijk eens te leren Quilten en nu ik wat meer tijd over heb overdag omdat beide kinderen nu op de middelbare school zitten ga ik die droom toch maar eens proberen om uit te laten komen.
Ook een eigen atelier op zolder is een grote wens en ik ben al druk bezig om ook dit project te verwezelijken.

Met  een prachtige quilt ben ik al een tijdje bezig namelijk de Winter Wonderland Quilt. De eerste stitchery is bijna af en oooh wat word het mooi.
Ook het boek An Angels story heb ik al een tijdje in huis maar als beginnend quiltster is het nu vooral zaak om stofjes te gaan verzamelen want de voorraad is om dit moment bijna nul komma niks haha.
Ook dit prachtige boek wat ik vorig jaar met kerst van mijn schoonzusje kreeg staat boordevol moois.
Hier word je toch helemaal blij van!!!!

Nou meiden, ik hoop dat jullie me hier gaan volgen en dat deze blog ook gaat uitgroeien tot iets moois.

Het is nu echt herfst-achtig buiten, ideaal weer om op zolder bezig te zijn en met stofjes natuurlijk.
Wens jullie een heerlijk weekend,
liefs, Ingrid.